Bolltäcket hjälpte mig!

Av: Annika Larsson

Efter år med svår ångest, sömnsvårigheter och stress fick jag pröva ett bolltäcke. Det visade sig att det fungerade mycket bra. Från början använde jag det när ångesten och stressen var påtaglig. Efter ett tag även på natten.

Vad är då ett bolltäcke? Ett bolltäcke är ett tyngdtäcke fullt med små (granuler) eller stora bollar som antingen ligger i passpoaler (i sydda fickor) eller utspridda i täcket och utan på finns det ett fodral som hindrar väta att komma i kontakt med bollarna. Bolltäcket finns i varierande vikter, från lite lättare till något tyngre. Själv har jag ett som väger 8kg.

När man ligger under täcket så känns det som om någon kramar om en så det blir en trygghet. Det har en avslappnande verkan, främjar kroppsuppfattningen och förbättrar sömnen. Det sker olika sinnesstimuli då bollarna utgör ett tryck på de punkter som berör kroppen av bollarna. Det känns som om täcket alstrar värme och det negativa är att man blir ibland lite svettig när det används. Men det är värt att svettas lite och då få hjälp med minskad ångest, bättre sömn och stress.

I dag kan man låna ett täcke gratis av en arbetsterapeut eller köpa ett i större väl sorterade varuhus. Att lindra ångest, sömnsvårigheter och stress borde vara något som alla välkomnar. Bolltäcket blev min räddning och har hjälpt mig att komma tillbaka till en psykisk hälsa som jag är nöjd med.

Detta inlägg har en kommentar

  1. Vilken fin berättelse och bra tips

Lämna ett svar

Stäng meny