“Tack Malmö Stad, för denna satsningen!” – Om Årets Fest den 28 april, 2017

Festlokal med människor och levande ljus

Av: John Hultén

Följande rader handlar om en särskild fest som ägde rum i slutet av april månad någon gång under 2010-talets sista år. Hur var då denna fest, kanske någon vågar fråga? Därom råder nog delade uppfattningar, jag kan enbart tala för mig själv och det tänker jag göra:

Den 28 april var nog den största festen jag någonsin varit på. Vi kan säga såhär: de som inte var där missade garanterat något. Vilket käk – trerättersmenyn kan man inte klaga på! Oxkött och förrätt innan det, nära på rena Nobelmiddagen, för bövelen. Sådana där tillställningar med röj är egentligen inte min stil. Trubaduren som spelade under kvällen räckte gott och väl, kanske något vemodig, om man så säger. Han körde någon Elvis-låt, tidiga Simon & Garfunkel och en och annan låt av Johnny Cash.

Jag kände mig inte blott och endast glad efter i fredags, utan jag kände även en viss tacksamhet. En ödmjuk tacksamhet dels för att man blev bjuden, dels för att man fick vara med. Jag föredrar storstilade fester som den i Limhamn. Ja, det kanske även bör erkännas att man var en smula tystlåten i den hörna där man satt, men vi med min diagnos är allt som oftast funtade på ett sådant vis.

Tack Malmö stad för denna satsning; tillika vill jag nog även tacka mitt boendestöd, för inbjudan till festen och för skjutsen dit samt hem. Jag undrar faktiskt om jag hade dykt upp om det inte varit för att ni ville ställa upp.”

Lämna ett svar

Stäng meny